Dinie Stortenbeker

“Spreken en lesgeven is als een rode draad in mijn leven”
Dinie heeft na- en tijdens haar opleiding als klinisch chemisch analist een aantal jaren in het ziekenhuis gewerkt. Dat werk heeft ze met veel plezier gedaan. Kort na haar huwelijk met Teun zijn ze naar Dordrecht verhuisd om mee te bouwen aan hulpverlening voor verslaafden wat later De Hoop zou gaan heten. Samen met Teun heeft ze de schouders eronder gezet om de vele verslaafde mensen te helpen. Eerst werkte Dinie mee vanuit haar vak als klinisch chemisch analist, maar al spoedig was er veel behoefte aan pastoraat en heeft ze zich daarvoor ingezet. Tijdens in de gesprekken kwamen diepe levensvragen op haar af. God gaf haar steeds meer inzicht en wijsheid om de goede antwoorden te geven. Ook heeft Dinie talloze trainingen gegeven, waarin allerlei levensvragen centraal stonden.
Dinie heeft duidelijk ervaren dat God haar in deze bediening heeft geleid. Ze zou deze bediening nu als volgt omschrijven: het pastoraal helpen van mensen, die op veel terreinen van hun leven zijn vastgelopen, psychisch, sociaal en lichamelijk. Telkens weer mocht ze zien hoe God Wonderbaar in mensenlevens ingreep.
Dinie maakte vele, totale veranderingen en genezingen mee.

Wie ben ik
Opgegroeid in een wat nu heet PKN kerk, waar ik op mijn 16e jaar een bewuste keus voor God heb gemaakt. De waarheid van Gods woord en het leven in relatie tot Hem heeft toen voor mij tot een nieuwe dimensie van leven geleid.
Mijn passie werd, niet alleen mijn hart, maar ook mijn hele leven in dienst stellen van God. Getrouwd met Teun Stortenbeker, hebben we 5 kinderen en 14 kleinkinderen gekregen. Samen heeft God ons geroepen voor het werk van de Hoop waar we
achtendertig jaar hebben mogen werken voor verslaafde mensen zo ook met allerlei psychische problemen. Tot op de dag van vandaag is onze passie gebleven om mensen te helpen en tot zegen te zijn en een weg van genezing en bevrijding te wijzen.

Het begin
Als leidster op de zondagsschool van de kerk, les gegeven aan de tienerclub.
Spreken en leiding geven op de vrouwengroep van de kerk.

Stichting De Hoop
Later binnen Stichting de Hoop, lesgeven aan de moeders en vaders die daar opgenomen waren inzake opvoeding en het verwerken en Geestelijk aanpakken van schuldgevoelens en tekortkoming die te voor schijnkwamen.
Spreken binnen de Hoop over allerlei onderwerpen als Afwijzing en Seksualiteit,
over Leiding in je leven, Heersen en overheersen en Leren leven vanuit geloof enz.

Vrouwengroep in De Hoop
Lesgeven aan de vrouwen binnen de Hoop over allerlei vrouwgerichte onderwerpen:
Vrouw en identiteit, Vrouw en relaties, Vrouw en schaamte en schuld,
Vrouw en grenzen enzovoorts.

Bijbelscholen en vrouwengroepen
Lesgeven op verschillende bijbelscholen in Nederland en daarbuiten.
Ook spreken in allerlei vrouwenbijeenkomsten van Aglow en Agape, ook de Christenvrouw en in vrouwenbijeenkomsten van allerlei verschillende kerken en gemeenten.

Mijn passie
Spreken met passie en ervaring van uit de Bijbel en de ervaring in mijn eigen leven in mijn relatie met God. Ook pastorale counseling en bidden met mensen en van daaruit mensen helpen en begeleiden hoe God levens herstelt en bevrijd. Richting geven hoe je zelf Gods stem kunt verstaan en zo oplossingen in je leven vinden die niemand zou kunnen bedenken en kan ontdekken dan God allen door Zijn Heilige Geest. Dit betekend: leren leven zoals God het leven bedoeld heeft in relatie tot Hem en tot elkaar.